preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kralja Tomislava Udbina

Login
Školski sat

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 11. 2012.

Ukupno: 83747
Ovaj mjesec: 998
Ovaj tjedan: 40
Danas: 2
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Portali

Za učitelje

Priručnici za djecu

Popis udžbenika
Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika 2014.2015..xlsx

vijesti
Mjesec hrvatske knjige
Mirko Dragičević / datum: 28. 11. 2016. 13:15

MJESEC HRVATSKE KNJIGE-ČITAM STO NA SAT

Kao i svake godine u našoj školi održana je kulturna priredba i kviz znanja povodom Mjeseca hrvatske knjige. To je kulturna manifestacija posvećena knjizi i čitanju odnosno razvijanju ljubavi prema knjizi. Ovogodišnja tema i geslo ove kulturne manifestacije je Čitam sto na sat.

Učenici su zajedno sa svojim učiteljima pokazali da čitanje može biti zabavno. Mogli smo vidjeti učenička natjecanja učenika prvog i drugog razreda koji su se natjecali u igrama Složi riječi i pronađi Knjigu u knjižnici.  U igri slaganja riječi najbolji je bio Matej Vujić dok je u igri pronađi knjigu najbrža i najspretnija bila učenica drugog razreda Tena Šubarić. Učenici od trećeg do osmog razreda su ozbiljniji čitatelji i oni su odmjerili snage u kvizu znanja.  Natjecali su se u tri kategorije znanja.

 U prvoj kategoriji učenici su tijekom Mjeseca hrvatske knjige čitali Čokoladne godine od Mladena Kopjara, a bolje znanje pokazala je učenica IV. razreda Helena Hećimović. U drugoj kategoriji učenici su čitali književno djelo Nikica autora Goscinny/Sempe. Uvjerljivo je pobijedila učenica VI. razreda Nikolina Begić. Trećoj kategoriji čitatelja pripadaju učenici sedmog i osmog razreda. Oni su čitali knjigu Djevojčica koja je preskočila nebesa ili gumi-gumi koju je napisao Zoran Pongrašić . Pokazali su zavidno znanje i po prvi put, nakon dodatnih pitanja, dobili smo neriješen rezultat. Najbolji su bili Tomislav Jaić i Antonela Mandić. Svi učenici su prigodno nagrađeni s knjigama i uručena su im priznanja. Naravno, svima će i njihovi učitelji u rubriku zalaganja upisati odličnu ocjenu jer su to zaslužili.

Ljubav prema knjizi može biti i kroz fotografiju. Tijekom Mjeseca hrvatske knjige raspisan je foto-natječaj Selfie s knjigom. Na natječaj se je prijavilo desetak učenika, a najljepši selfie napravila je učenica IV. razreda Helena Hećimović.

U znaku broja sto obilježili smo i sto godina od kad su napisane Priče iz davnine naše najpoznatije književnice Ivane Brlić-Mažuranić izložbom učeničkih radova i scenskom igrom učenika drugog razreda. Izložba će biti postavljena do kraja ove godine.

Opravdali smo temu Čitam sto na sat i jedva čekamo sljedeći Mjesec hrvatske knjige.

Više fotografija pogledajte na našoj foto galeriji.

 

Organizator „Mjeseca hrvatske knjige“

Miroslav Klobučar, školski knjižničar


[OPŠIRNIJE]Sjećanje na grad heroj i grad heroja
Mirko Dragičević / datum: 18. 11. 2016. 08:32

Kao i većina škola i naša je obilježila tužnu 25-ogodišnjicu stradanja Vukovara.

Program je izvrsno pripremila učiteljica povijesti Ivana Božić, a sudjelovao je i naš školski zbor s prigodnim pjesmama te učenici s likovnim radovima na današnju temu.

Učenicima su prikazani prigodni filmovi, te kratko predavanje učiteljice Božić, a sat povijesti završio je molitvom za sve stradale.

Nekoliko fotografija možete pogledati u našoj galeriji.


[OPŠIRNIJE]Upoznavanje s radom žurnih službi
Mirko Dragičević / datum: 18. 11. 2016. 09:05

U našoj školi boravbili su predstavnici Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, koji su učenicima i radnicima škole prokazali kratak sadržaj svojih aktivnosti, te načine kako i najmlađi mogu u nekim situacijama nekome spastiti život.

Radnici Zavoda su najviše oduševili učenike demonstaracijom rada na "lutkama", te razgledavanjem vozila hitne medicinske pomoći.

Više fotografija možete vidjeti u našoj galeriji.


[OPŠIRNIJE]Čitanjem do zvijezda-natjecanje u znanju i kreativnosti
Miroslav Klobučar / datum: 13. 10. 2015. 13:02
Čitanjem do zvijezda

Čitanjem do zvijezda projekt HMŠK je natjecanje u zanju i kreativnosti namjenjeno za učenike od petog do osmog razreda. Glavni ciljevi ovog natjecanja su potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, jer je učenje na takav način najučinkovitije te potaknuti timski rad, ali i individualni napor. Konačno, radi se na unaprjeđenju životnih vještina i sposobnosti učenika.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju